Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Λαμία

 

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Λαμίας.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και έψαλλαν οι δύο βυζαντινοί χοροί του Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ευθυμίου Τσούμα και του Λαμπαδαρίου κ. Γεωργίου Παλιούρα.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε σε περιστατικά της ζωής των δύο Αποστόλων τα οποία σκιαγραφούν την ακτινοβολούσα προσωπικότητά τους και στα διδάγματα που λαμβάνουμε από αυτά.
Ετόνισε ότι το μήνυμα που παίρνουμε από την σημερινή εορτή είναι ότι η Χάρη του Θεού μεταμορφώνει τον άνθρωπο, τον καθαρίζει, τον κάνει σκεύος εκλογής και τον θεώνει.  Όπως συνέβη στους δύο Αποστόλους, τον Παύλο, τον πρώην βλάσφημο και διώκτη και μετέπειτα μεγάλο Απόστολο των Εθνών και τον Πέτρο που τρεις φορές αρνήθηκε τον Κύριο αλλά ύστερα τον κήρυξε και έδωσε την ζωή του υπέρ Αυτού.
Κλείνοντας την ομιλία απευθυνόμενος στους πιστούς ανέφερε ότι χρειάζεται μια εσωτερική αλλαγή, ότι θα πρέπει να αγαπάμε την αλήθεια, την δικαιοσύνη να ελπίζουμε στον Θεό και να υπακούμε στο θέλημά του. Έτσι θα μπορέσουμε να βγούμε από κάθε τέλμα της ζωής.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την προσέλευση στο Άγιο Ποτήριο δεκάδων παιδιών, συνεχάρη όλο το εκκλησίασμα για την ευταξία που επεκράτησε και ιδιαιτέρως τις νέες μητέρες που ανατρέφουν με τον τρόπο αυτό Χριστιανικά τα παιδιά τους και επαίνεσε τον εφημέριο Πρωτοπρ. π. Βασίλειο Καραμέρη διότι με τις άοκνες προσπάθειές του φέρνει κοντά στην Εκκλησία τόσους πολλούς νέους.
Μετά τη Θεία Λειτουργία στο Πνευματικό Κέντρο, που βρίσκεται πλησίον του Ναού προσφέρθηκε κέρασμα προς όλους κατά την διάρκεια του οποίου η μικτή χορωδία της Ενορίας με τη συνοδεία μουσικών οργάνων και υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Ευθυμίου Τσούμα απήγγειλαν παραδοσιακά εκκλησιαστικά τραγούδια.  
Στην πανήγυρη παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κα Ελένη Μακρή και κ. Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, ο Βουλευτής και εκλεγείς Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, εκπρόσωποι του Στρατού και πλήθος πιστών. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου