Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Το “Ιερό” παρασκήνιο για τη Μητρόπολη Ιωαννίνων

Diayleias-Gavriil

Κάθε αλλαγή Μητροπολίτη στην Εκκλησία της Ελλάδας, προσλαμβάνει… μυθικές διαστάσεις, καθώς συνδέεται με την ανανέωση των ισορροπιών για μια μελλοντική διαδοχή στον θρόνο του Αρχιεπισκόπου.
Όταν μάλιστα η Μητρόπολη που “χηρεύει” έχει την εμβληματική σημειολογία και παρεμβατικότητα της Μητρόπολης Ιωαννίνων, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο σύνθετα.
Ως γνωστόν, μετά την εκδημία του Μητροπολίτη Θεόκλητου, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος ανέλαβε τοποτηρητής. Με τις πληροφορίες να τον εμφανίζουν να επιθυμεί την κάλυψη του κενού μέσω της μετάθεσης κάποιου άλλου Μητροπολίτη, που στην προκειμένου περίπτωση θα ήταν ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος.

Η Μητρόπολη Ιωαννίνων έχει τεράστια σημασία τόσο λόγω των σχέσεών της με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι ο Μητροπολίτης Θεόκλητος που εκοιμήθη πριν από μερικούς μήνες, ήταν  επί σειρά ετών υπεύθυνος για τα οικονομικά της Εκκλησίας της Ελλάδας, σε ρόλο στενού συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.
Σύμφωνα με το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ, στην περίπτωση που δεν “περπατήσει” η μετάθεση του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, ο Αρχιεπίσκοπος θα προτιμούσε τον στενό συνεργάτη του και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου