Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Δ.Ι.Σ: Σε χηρεία η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Σε χηρεία κήρυξε πριν από λίγο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.


Η ΔΙΣ έκανε αποδεκτή την έκθεση της Τριμελούς Επιτροπής, η οποία εξέτασε τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλο και έκρινε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα ποιμαντικά του καθήκοντα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, ανέλαβε με απόφαση της Ιεράς Συνόδου ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Νικόλαος.
Επίσης να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να παραδώσει τα όπλα, αφού ήδη μέσω νομικού συμβούλου κατέθεσε υπόμνημα στη ΔΙΣ και απειλεί με προσφυγή στην Δικαιοσύνη.

ΤΟ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ:


Συνήλθε σήμερα Τρίτη 10 Ιουνίου 2014, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. 
Κατά την σημερινή Συνεδρία : 
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως. 
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανέγνωσε την ομόφωνη έκθεση της Τριμελούς Επιτροπής, η οποία επισκέφθηκε τον ασθενούντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλο. 
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έκανε αποδεκτό το κατά Νόμον υποχρεωτικό από 6.6.2014 ιατρικό πόρισμα της ως άνω Επιτροπής και βάσει του άρθρου 34 παρ. 6 του Νόμου 590/1977 «Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος», κήρυξε τον θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων εν χηρεία, ώρισε δε, βάσει του άρθρου 23 παρ. 1 του ανωτέρω Νόμου, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Νικόλαο, Τοποτηρητή της ως άνω Ιεράς Μητροπόλεως και θα αποστείλει τα κατά νόμον σχετικά έγγραφα προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. 
Ακολούθως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αφού επεξεργάσθηκε την θεματολογία, η οποία Της υπεβλήθη υπό των Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών, ώρισε τις ημερομηνίες 7, 8, 9 και 10 Οκτωβρίου 2014 για την Τακτική σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας. Η θεματολογία θα κινηθεί προς τρεις πυλώνες: ενημέρωση και προετοιμασία για την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, θέματα Ορθοδόξου Βιοηθικής και τέλος τη σχέση της Εκκλησίας μετά της συγχρόνου ελληνικής πορείας του έθνους μας. 
Επίσης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ώρισε την 25η Ιουνίου ως ημέρα συγκλήσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την πλήρωση των κενών Μητροπολιτικών Εδρών. 
Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Κατά το διάλειμμα της σημερινής Συνεδρίας, ο Μακαριώτατος Πρόεδρος δέχθηκε στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου, την επίσκεψη του εκπροσώπου του Καθολικού Πατριάρχου Αρμενίας, ο οποίος και τον ενημέρωσε για τα προβλήματα των συνεχιζόμενων διωγμών κατά Χριστιανών αδελφών μας στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου