Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Φθιώτιδας Νικόλαος: Η κοινωνία έχει στρέψει την πλάτη της


Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της Αγάπης, Πίστης και Ελπίδας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας στο Νέο Ψυχικό.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Να αναφερθεί ότι ο περικαλής Ναός της Αγίας Σοφίας ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν την αγαπημένη τους Αγία.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της, υπογραμμίζοντας ότι από τον ουρανό μας στηρίζουν και μας ωφελούν στην πίστη.
Επίσης ο κ. Νικόλαος αναφέρθηκε στην σημερινή ευαγγελική περικοπή της αιμορροούσης γυναίκας, κάνοντας παραληρισμό με τις Αγίες που γιορτάζουν σήμερα.
“Θέλουμε να τιμούμε τους Αγίους και τις Αγίες; Ας εφαρμόζουμε τότε στη ζωή μας, τα του Ευαγγελίου για να αποκτήσουμε τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος.
Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Αγία Σοφία η οποία ανέθρεψε και μεγάλωσε τα παιδιά της μαθαίνοντάς τους την Πίστη του Χριστού, τονίζοντας ότι και οι μητέρες σήμερα πρέπει να νουθετούν τα παιδιά με αυτό το παράδειγμα.
“Σήμερα η κοινωνία έχει στρέψει την πλάτη της στην πίστη, σήμερα εμείς οι πολίτες ερχόμαστε να καθιερώσουμε άθρησκα κράτη όταν δεν διαμαρτυρόμαστε όταν έρχονται είτε έξωθεν, είτε έσωθεν προτάσεις να καταργηθούν ιερά σύμβολα και να ισοπεδωθούν αξίες και ιδανικά”, τόνισε χαρακτηστικά ο δυναμικός Ιεράρχης.
Ακόμη ο κ. Νικόλαος ανέφερε: “Αδρανούμε αδελφοί μου, και σιγά σιγά τραβώντας λίθους από το οικοδόμημα της ζωής μας και της Εκκλησίας μας, θα μας κάνουν να καταρρεύσουμε. Η Εκκλησία βέβαια μένει εις τον αιώνα κατά τη ρίση του Κυρίου, αλλά εμείς θα υποφέρουμε θα χάσουμε την γαλήνη και την ισσοροπία μας.”
“Γνωρίζουμε ότι κάτι κυοφορείται, ότι κάτι ψηφίζεται, ποιοι αντιδρούν και τι ετοιμάζεται ακόμη για το μέλλον. Πρώτη όμως η Ιεραρχία αισθάνεται μια ανησυχία για το τι θα συμβεί αύριο, διότι τα κράτη της Ευρώπης θέλουν να μας αποχριστιανοποιήσουν εν ονόματι της αναπτύξεως και της οικονομικής ανάσας”, συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Νικόλαος.
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στα τεχνάσματα των αθρήσκων ανθρώπων, υπογραμμίζοντας ότι “εμείς πρέπει να έχουμε το παράδειγμα των Αγίων και να δίνουμε καθημερινά την μαρτυρία της πίστεως.”
Κλείνοντας ο κ. Νικόλαος αναφέρθηκε στο πρόσφατο ανακοινωθέν της Ιεραρχίας για τους διωγμούς των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας ότι όλοι αυτοί είναι νέοι μάρτυρες.
“Ο Θεός να μας φυλάξει από αυτά τα γεγονότα διότι η Ελλάδα είναι ακόμη προπύργιο της Ορθοδοξίας, η Ελλάδα είναι Ορθόδοξο Κράτος με την Εκκλησία να στέκει πολύ ψηλά”, σημείωσε ο κ. Νικόλαος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου