Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΥΦΥΠΕΞ Άκης Γεροντόπουλος θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στον Έβρο


Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, αρμόδιος για τα Πατριαρχεία, θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση κατά την υποδοχή στον Έβρο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην περιοχή.

Ο κ.Γεροντόπουλος θα υποδεχθεί τον Παναγιώτατο κ.κ.Βαρθολομαίο το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, μαζί με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.Δαμασκηνό, τις τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου.  
  


Στις 12.30 θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων.

Στις 6 το απόγευμα θα γίνει υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Κεντρική Πλατεία Διδυμοτείχου και στις 7 θα ακολουθήσει Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου. 

Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί Όρθρος και Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου και στις 11  Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Νικηφόρου, ενώ θα ακολουθήσει τιμητική εκδήλωση στο Δημαρχείο Διδυμοτείχου.


Στις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει η υποδοχή στο Σουφλί (Πλατεία Μεσοχωρίου) και μισή ώρα αργότερα Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου. Την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου ο Παναγιώτατος κ.κ.Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί το Ιερό Μετόχιον Παναγίας Πορταϊτίσσης στην Κορνοφωλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου