Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ XVI ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗΝ ΕΚΛΕΙΝΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΙΧΡΑΜΠ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗ ΦΑΝΕΡΩΣΕ

[ Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου ]

Σε κείμενο του Andrea Tornielli στη Vatican insider, ημερομηνίας 6 Σεπτεμβρίου 2014 που τιτλοφορείται «Όταν ο Βενέδικτος XVI προσευχήθηκε στο τέμενος, για δύο λεπτά στράφηκε προς το Μιχράμπ» ‘’Quanto Benedetto XVI pregò in moschea, due minuti rivolto al Mihrab’’ αναφέρεται στη επίσκεψη του Πάπα το 2006 στην Κωνσταντινούπολη. 

Μιχράμπ να αναφέρομε ότι είναι η ημικυκλική εσοχή στο τείχος του ισλαμικού τεμένους το οποίο είναι στραμμένο προς την κίμπλα (η κίμπλα είναι η κατεύθυνση προς την Μέκκα). Προς την κίπλα, εκεί όπου είναι το μιχράμπ θα στραφεί ο μουσουλμάνος για να προσευχηθεί.   Εκεί στο μιχράμπ ο Πάπας Βενέδικτος, στο μπλε τζαμί προσευχήθηκε, στραμένος προς την Μέκκα, συνοδευόμενος από τον ‘’μεγάλο μουφτή της Πόλης Μουσταφά Cagrisi. 

Πως μπορεί ένας που  πιστεύει στον  Χριστό να είναι στραμμένος στη Μέκκα, που είναι η ‘’ιερότερη’’ (ανίερη) πόλη των μουσουλμάνων;   

Η υπότιτλη σημείωση επεξηγεί την αναγραφή του τίτλου «…είναι χρήσιμο να θυμηθούμε τη σημασία των στιγμών της σιωπής του Πάπα Ράτσιγκερ στο Μπλε Τζαμί στην Κωνσταντινούπολη».   Σαν τέλειωσε την ‘’προσευχή του αυτή ο Πάπας Βενέδικτος, αναφέρει το άρθρο, έσκυψε το κεφάλι προς την κατεύθυνση της κόγχης  και είπε στον μουφτή ‘’ Σας ευχαριστώ γι’αυτή τη στιγμή της προσευχής.

Πως μπορεί να γίνει τέτοια  ανίερη συγκατάβαση, από κάποιο που ισχυρίζεται ότι πιστεύει στον Χριστό;  Το είναι στραμμένοι οι μουσουλμάνοι προς τη Μέκκα, είναι υπαγόρευση της δαιμωνιώδους πίστης τους.  Εξάλλου είναι στραμμένοι προς την Μέκκα γιατί γεννήθηκε ο θεομάχος Μωάμεθ, ο ιδρυτής του μωαμεθανισμού.  Ποια έννοια ή ποιος σκοπός υπάρχει, ένας που ισχυρίζεται ότι πιστεύει στον Χριστό, να είναι στραμμένος συμβολικά εις το μωαμεθανικό σκότος;  Γιατί στραμμένη η κεφαλή του Πάπα, προς  τη γενέτειρα του χριστομάχου Μωάμεθ;

Ο Μωάμεθ όντως είναι Θεομάχος Χριστομάχος και Πνευματομάχος.  Η μη παραδοχή της Θεότητας του Χριστού, δεν αποτελεί συνέχεια της  Αρειανικής αισχύνης;  «Η αίρεσις ελογίσθη η Αρείου πλάνη έχουσα τι πλέον των άλλων αιρέσεων, ότι και χριστομάχος εκλήθη και πρόδρομος ελογίσθη του Αντχρίστου» λέγει ο Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας (Κατά Αρειανών Α΄).  Δεν είναι πρόδρομος του Αντιχρίστου ο Μωάμεθ, που διέδωσε  την δαιμωνιώδη αυτή πλάνη σε εκατομύρια συνανθρώπους μας;  «Ελέγχεται δε πανταχόθεν ο Άρειος άθεος, αρνούμενος τον Υιόν, και τοις ποιήμασιν αυτόν συναριθμών» λέγει ο Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας (Κατά Αρειανών Α΄).  Ελέγχεται και ο Μωάμεθ ως άθεος, για την αρειανική συνέχεια.

Γιατί ο Πάπας Βενέδικτος XVI προσευχήθηκε στο μουσουμανικό τέμενος και για δύο λεπτά στράφηκε προς το Μιχράμπ;  Αυτή είναι «η αυθεντική διδακτική εξουσία του Ρωμαίου Ποντίφηκος»* κατά τον βατικάνειο αιρετικό ισχυρισμό;    Δικαίως ο Άγιος Ιουστίνος (Πόποβιτς) λέγει στο σύγγραμμα του «Ορθόδοξος Εκκλησία και Οικουμενισμός» ‘’Εις την ιστορίαν του ανθρωπίνου γένους  υπάρχουν τρεις κυρίως πτώσεις: του Αδάμ, του Ιούδα, του Πάπα’’.  Πως λοιπόν «αλάθητον» τον αμάθητον οι βατικάνειοι καλούν; 

Κι όλα τούτα έχουν γραφεί πριν λίγες μέρες στην Vatican insider, ημερομηνίας 6 Σεπτεμβρίου 2014, για το μελετώμενο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη του Πάπα Φραγκίσκου, όπως τούτο μαρτυρεί ο επεξηγηματικός υπότιτλος, με ότι αυτό εξυπονοεί.  Στο άρθρο αυτό του Αndrea Tornielli στην Vatican insider, αναφέρεται ότι ο αντίκτυπος της ενέργειας αυτής του Πάπα Βενέδικτου XVI, ήταν πολύ μεγάλος.  Στη συνέχεια ο αρθρογράφος αναφέρει ότι  Τουρκική εφημερίδα Milliyet είχε τίτλο «Ως μουσουλμάνος» ‘’Come un musulmano’’.  O επιπρόσθετος σχολιασμός, θεωρώ ότι είναι περιττός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου