Σάββατο, 23 Μαΐου 2015

Πανηγύρισε η πόλη του Αγίου Κωνσταντίνου Λοκρίδος


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η Ανάληψις του Κυρίου και η μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης στον πανηγυρίζοντα καλλιμάρμαρο Ιερό Ναό της ομωνύμου πόλεως της Λοκρίδος.


Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε σε ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος με την συμμετοχή ιερέων ομόρων Ενοριών ενώ έψαλλαν δύο Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Σεραφείμ Κυρίτση και του Πρωτοψάλτου του Ναού.
  

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε εις την Ανάληψη του Κυρίου και στους τιμωμένους Αγίους Κωνσταντίνο και τη μητέρα του Ελένη. Ο Μέγας Κωνσταντίνος έδωσε την ανεξιθρησκεία και ιδιαίτερο σεβασμό στην Εκκλησία την οποία καθιέρωσε στη ζωή του Έθνους. Αυτός είναι και ο λόγος που οι μεγαλύτεροι υβριστές μιλούν με το χειρότερο τρόπο για τον άγιο Κωνσταντίνο, διότι δεν ήθελαν την ελευθερία στην Εκκλησία, αλλά τον σκοταδισμό. Ο Μέγας Κωνσταντίνος, πρώτος χριστιανός βασιλεύς, κατόρθωσε να ενώσει την κοινωνία με την κοινωνία της Εκκλησίας και αυτό το σύστημα των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας υπάρχει μέχρι σήμερα και δεν πρέπει ποτέ να διαρραγεί, διότι το μέλλον βρίσκεται στην ομαλή συμπόρευση τους, ετόνισε ο Σεβασμιώτατος.  

Στο τέλος του κηρύγματός του ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ειδικότερα στον εορτάζοντα εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Μενδενίτσης και Καμένων Βούρλων Πρωτοπρ. π. Κωνσταντίνο Ρεντίφη και σε όλους τους  άνδρες που φέρουν το όνομα του Αγίου Κωνσταντίνου να μιμούνται την ευλάβεια και την αγιότητά του και στις γυναίκες που φέρουν το όνομα της Αγίας Ελένης να μιμούνται την στοργικότητά της αλλά και την φιλανθρωπία της.

  
Μετά την πανηγυρική θεία Λειτουργία προσφέρθηκε κέρασμα στο προαύλιο του Ναού κατά την διάρκεια του οποίου νέοι και νέες μέλη του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Αγίου Κωνσταντίνου «Η ΑΡΕΘΟΥΣΑ» χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.Στους εορτασμούς παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Βέττας, ο Δήμαρχος Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου  κ. Ιωάννης Συκιώτης, με μέλη του δημοτικού συμβουλίου, οι πρώην Βουλευτές κα Ελένη Μακρή και κ. Θεόδωρος Χειμάρας, ο τ. Νομάρχης κ. Αθανάσιος Χειμάρας και άλλοι αυτοδιοικητικοί, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος, Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων, ο Λιμενάρχης και ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος της πόλεως, ιερείς από τις όμορες ενορίες  και πλήθος πιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου