Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Με λαμπρότητα τελέσθηκαν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος στη Λαμία

 
Τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος στη Λαμία, του Συλλόγου Αμπελουργών, Ελαιοπαραγωγών και Κηπευτικών ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Κυριακή της Σαμαρείτιδος 10 Μαΐου μετά πάσης εκκλησιαστικής μεγαλοπρεπείας και λαμπρότητος.   

Κατά την Εκκλησιαστική τάξη το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η κατάθεση των Ιερών Λειψάνων από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως μας  Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρη και στη συνέχεια εψάλλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε κατά την εκκλη­σια­στική τάξη τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού, ενώ εντεταλμένος ιερεύς εξη­γούσε στο εκκλησίασμα τα τελούμενα. Κατά την ακολουθία των Ε­­γκαι­νίων καθιέρωσε καινούργια Αντιμήνσια πάνω στα οποία θα τελείται το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και παρέδωσε τον Ναό λουσμένο μέσα στη Χάρη του Αγίου Πνεύματος εις κοινήν λατρείαν.  Μετά την ακολουθία των Εγκαινίων τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο η πρώτη Αρχιερατική θεία Λειτουργία στην Εγκαινιασμένη Αγία Τράπεζα.

Όλο το εκκλησίασμα με ενδιαφέρον παρακολουθούσε τα τε­λού­­μενα  ενώ η χαρά όλων ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους διό­τι το όνειρό τους να εγκαινιάσουν τον Ναό που έχτισαν προς τιμήν του προστάτη τους Αγίου Τρύφωνος γινόταν πρα­γματικότητα.
  
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αμπελουργών κ. Κωνσταντίνος Κάλλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο για την τέλεση των Εγκαινίων αλλά και για την εν γένει έκφραση της αγάπης και συμπαράστασης προς τον Σύλλογο.
  

Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του διότι αξιώθηκε να τελέσει τα εγκαίνια ενός ακόμη Ναού, τονίζοντας ότι τα Εγκαίνια έχουν μία μυστική δύναμη, που ανακαινίζουν την ψυχή μας και αυτός είναι ο μεγάλος καρπός της σημερινής εορτής. Επαίνεσε, επίσης, την πρωτοβουλία του Συλλόγου Αμπελουργών για την ανέγερση του μεγαλόπρεπου Ναού δίπλα στον μικρό παλαιό Ναό. Ενισχύοντας δε πνευματικά την διάθεση των μελών του Συλλόγου και τιμώντας την ευλάβειά τους επέδωσε εις τον Σύλλογο Αμπελουργών το Μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως εν τω προσώπω του Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Κάλλου.

  
Στην μεγάλη εορτή των Εγκαινίων έψαλλε βυζαντινός χορός υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Σεραφείμ Κυρίτση, ενώ παρέστησαν ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Γράψας, οι τ. Βουλευτές κ. Ελένη Μακρή, κ. Θεόδωρος Χειμάρας, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Αμπελοκτημόνων, Ελαιοπαραγωγών και Κηπευτικών και πλήθος πιστών.

Η Ακολουθία των Εγκαινίων και η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκαν ζωντανά από τον τηλεοπτικό σταθμό «STAR Κεντρικής Ελλάδος» και τον τοπικό Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεώς μας.


  
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου