Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Εορτή Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις στο νησάκι της Γλύφας Φθιώτιδας

  
Πλήθος πιστών από την ανατολική Φθιώτιδα και την Μαγνησία συνέρρευσαν στο ιερό παρεκκλήσιο του  Αγίου Οσιομάρτυρος Νικολάου του νέου του εν Βουνένοις στο ομώνυμο νησί απέναντι από την κωμόπολη της Γλύφας. 

Το απόγευμα της Παρασκευής 8 Μαΐου επιβιβάσθηκαν στο Ε/Γ-Ο/Γ AMALTHIA  και έπλευσαν προς το νησί όπου τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, περί το τέλος του οποίου και μετά την αρτοκλασία που προσέφεραν οι πιστοί εις τιμήν του Αγίου, πραγματοποιήθηκε λιτανευτική πομπή γύρω από το εκκλησάκι. 



Τον θείο λόγο κήρυξε ο εφημέριος της ενορίας Πρεσβ. π. Δημήτριος Καρτέρης αναφερόμενος στην προτροπή του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου "Τιμή μάρτυρος, μίμησις μάρτυρος" .  

Μετά το πέρας του Εσπερινού και την επιστροφή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλύφας "Παναγία Βάβρενη" παρουσίασε στους παρευρισκομένους χορούς από όλη την έκταση της Ελλάδος με τη συμμετοχή των χορευτικών συνόλων παίδων, εφήβων και ενηλίκων αποδεικνύοντας τους αρρήκτους δεσμούς που ενώνουν την Ορθόδοξη Παράδοση με τον Ελληνισμό.


Ανήμερα της εορτής Σάββατο 9 Μαΐου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. 

Μετά την επιστροφή των Ιερέων και των πιστών από το νησί του Αγίου Νικολάου στη Γλύφα, πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στους δρόμους της κωμοπόλεως και εναποτέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Γλύφας  όπου και φυλάσσεται. 

  
Και τις δύο ημέρες της εορτής παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Στυλίδος κ. Παναγιώτης Πάλλας, οι Αντιδήμαρχοι Πελασγίας κ. Χριστόφορος Αχινιώτης και Στυλίδος κ. Παναγιώτης Ζαρογιάννης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Πελασγίας κ. Ρίκα Τριανταφυλλοπούλου και Γλύφας κ. Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Στυλίδος, ο Διοικητής της Μονάδος Καυσίμων Πολεμικής Αεροπορίας Ραχών Επ/σγος κ. Δημήτριος Λούπος και εκπρόσωπος του Λιμενικού Σταθμού Γλύφας. 

Η μεταφορά των πιστών, και τις δύο ημέρες, έγινε με το Ε/Γ-Ο/Γ AMALTHIA το οποίο προσέφερε δωρεάν η εταιρία " AMALTHIA Ν.Ε. - ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΥΒΟΪΚΟΥ".

Εκ του Ιερού Ναού











































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου