Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

ΛΑΜΙΑ: Πλήθος πιστών στην υποδοχή της τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου

  
Με ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη οι πιστοί της Λαμίας υποδέχθηκαν την Τετάρτη 13 Μαΐου το απόγευμα την τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, του Θαυματουργού, την οποία μετέφερε από την Ιερά Μονή Αγάθωνος, όπου φυλάσσεται, ο Καθηγούμενος Αρχιμ. π. Δαμασκηνός Ζαχαράκης με αντιπροσωπία Πατέρων της Μονής.
Η υποδοχή έγινε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λαμίας, όπου παρουσία του ιερού Κλήρου της πόλεως, του Βουλευτού κ. Δημητρίου Βέττα, του Αντιπεριφερειάρχου κ. Ευθυμίου Καραΐσκου, εκπροσώπων του Διοικητού του ΚΕΥΠ και άλλων εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλεως και πλήθους πιστών την παρέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και εν πομπή την εναπέθεσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου εψάλη δέηση.


Μετά την δέηση ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την αδελφότητα που αποδέχθηκε την πρότασή του μετά και από αιτήματα πολλών πιστών για την μεταφορά της τιμίας Κάρας στη Λαμία και ετόνισε την σημασία που έχει η παρουσία του Αγίου Παρθενίου σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον λαό. Ευχήθηκε δε σε όλους να έχουν πλούσια τη χάρη και τον φωτισμό από τον άγιο και η παρουσία του να αποβεί για όλους μας δύναμη στις δύσκολες ώρες.
Από την πλευρά του ο άγιος Καθηγούμενος ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας διότι έχαρισε αυτή την πνευματική ευκαιρία στους πιστούς, ευχήθηκε δε ο αγιασμένος και ευσπλαχνικός Επίσκοπος της Λαμψάκου να ευλογεί και να σκεπάζει με τη Χάρη του πάντας.
Ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ενώ τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Καθηγούμενος π. Δαμασκηνός αναφερθείς στον βίο και τα αναρίθμητα θαύματα που επιτελεί ο Άγιος Παρθένιος, ιδιαιτέρως δε στους καρκινοπαθείς αδελφούς μας. Τον Εσπερινό ελάμπρυναν δύο Βυζαντινοί χοροί υπό τη Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας κ. Δημητρίου Μαντέ και του Πρωτοψάλτου του Πολιούχου Αγίου Λουκά κ. Ανάργυρου Βλάχου.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Εσπερινού, αλλά και μετά ο πιστός λαός, μικροί και μεγάλοι, γυναίκες και άνδρες, προσέρχονταν αδιαλείπτως και προσκυνούσαν με απόλυτη τάξη, ησυχία και ευλάβεια τον θαυματουργό άγιο της Εκκλησίας μας.
 Με την ευκαιρία της παρουσίας της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου καθημερινά στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες και Παρακλήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατήρτισε η Ιερά Μητρόπολη μας, ενώ την Παρασκευή στις 9.30 το βράδυ θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία. Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι την Κυριακή 17 Μαΐου το απόγευμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου