Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Βράβευση του Κέντρου “Ειδική Παιδεία” της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας στις Βρυξέλλες


Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Ειδική Παιδεία» της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας εδώ και τρία χρόνια συμμετέχει σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δέχεται εθελοντές σε ετήσια βάση οι οποίοι προσφέρουν στο Κέντρο τις υπηρεσίες τους συμμετέχοντας σε όλες τις δραστηριότητες.

Μέσα από την προσφορά αυτή μαθαίνουν, βελτιώνονται, αποδέχονται την διαφορετικότητα και αποκτούν ανεκτίμητες εμπειρίες.

Το πρόγραμμα διαρκεί δέκα μήνες και οι εθελοντές καλούνται να το αξιολογήσουν. Επίσης το πρόγραμμα αξιολογείται και από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ( Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης).

Το Κέντρο «Ειδική Παιδεία» για το πρόγραμμα που διήρκησε από τις 3 Σεπτεμβρίου 2013 έως τις 3 Ιουνίου 2014, επιλέχτηκε σαν το καλύτερο μεταξύ των προγραμμάτων  που εκπονήθηκαν στην Ελλάδα στον τομέα της νεολαίας του Προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση». Έτσι εκπροσωπήθηκε στις Βρυξέλλες στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νέων(EUROPEAN YOUTH WEEK, 5 έως 7 Μαΐου) από την διευθύντρια του Κέντρου κα Αλεξάνδρα Ζάνταλη και από μία από τις εθελόντριες εκείνης της περιόδου την κα  Magda Rutkowska – Łukasiewicz και παρέλαβε το βραβείο από την κα Joanna Nyman, President of the European Youth Forum.

Στην διάρκεια του τριημέρου η κα Ζάνταλη και η κα Rutkowska  συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου και προώθησαν ενημερωτικά φυλλάδια για το Κέντρο «Ειδική Παιδεία».

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την έκθεση με τα stands όπου εκτίθεντο οι φωτογραφίες από κάθε ένα από τα 35 ευρωπαϊκά προγράμματα που βραβεύτηκαν. Το βραβείο αυτό αποτελεί για το Κέντρο μας μια ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση του έργου που επιτελείται σε αυτό και έδωσε σε όλους μας και ιδιαίτερα στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου