Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΞΕΡΙΖΩΜΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗΤης Δήμητρας Κούκουρα 
Καθηγήτριας του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘΤην κραυγή τους για την ακατάπαυστη αιματοχυσία  στη Συρία και την Αίγυπτο και την αγωνία τους μπροστά στο ορατό ενδεχόμενο να  ξεριζωθούν τελείως από τη γη όπου πρώτα διαδόθηκε το Ευαγγέλιο, απηύθυναν Χριστιανοί από όλες τις εκκλησίες της Μ.Ανατολής για πρώτη φορά όλοι μαζί προς τους διεθνείς Οργανισμούς και τα κέντρα που επηρεάζουν τις αποφάσεις για την πολύπαθη περιοχή. 

Με πρόσκληση του Global Christian Forum, μιας διαχριστιανικής πρωτοβουλίας με στόχο την επικοινωνία και την κοινή δράση όλων των Χριστιανών, στη διάρκεια συνδιάσκεψης στο Αμμάν της Ιορδανίας, 8-9 Απριλίου, εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Πατριαρχείων, της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, των Αγγλικανών και των Προτεσταντών, διακήρυξαν την αλληλεγγύη τους για όλους τους κατοίκους της Μ. Ανατολής και ιδιαίτερα της Συρίας και της Αιγύπτου, ανεξαρτήτως θρησκευτικής πίστης, για τα κοινά δεινά που προκαλεί η διαρκής πολιτική και κοινωνική αστάθεια και η συνεχής βία,  καλώντας τους  να απορρίπτουν τον εξτρεμισμό και την εχθρότητα. 


Συγχρόνως έκαναν έκκληση προς τους Χριστιανούς σε όλον τον κόσμο και  μέσω αυτών προς τις κυβερνήσεις των κρατών τους, τις διπλωματικές  αρχές και τα κέντρα αποφάσεων για την επικράτηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή. 

Τέλος ομόφωνα όλοι δήλωσαν ότι, μέσα στη σύγχυση, στα ερείπια των πόλεων, στην καταστροφή του ανθρώπινου μόχθου και το θρήνο για τα αναρίθμητα θύματα, από τον ένοπλο αγώνα για την κατάλυση του καθεστώτος, ο στόχος που επιτελείται στη Συρία είναι ένας: οι Χριστιανοί να ξεριζωθούν οριστικά από τη Μ. ανατολή, οι Αλεβίδες να  μπουν στο φέρετρο και στον τάφο και οι μετριοπαθείς Μουσουλμάνοι να  ακολουθήσουν τους «αδελφούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου