Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Θερμή συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών (ΦΩΤΟ)


Kωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα 
Από το «Φως Φαναρίου»
Την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις αναφορικά με τρέχοντα εκκλησιαστικά και κοινωνικά ζητήματα είχαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο οποίος επισκέφθηκε την έδρα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής. 
Το πρωί της Παρασκευής ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χοροστάτησε στην Ακολουθία της Γ' Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Bήμα, ενώ παρέστησαν, επίσης, Ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης, ο Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ, ο Πρέσβης Νικόλαος Ματθιουδάκης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη και πλήθος πιστών από την Πόλη και προσκυνητών από την Ελλάδα και άλλες χώρες. 
Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών καλωσόρισαν στον ιστορικό Ιερό Ναό ο Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της περιοχής, Επίσκοπος Συνάδων Διονύσιος και ο Πρόεδρος της Εφοροεπιτροπής της Κοινότητας Βλαχερνών, Νίκος Καλαμάρης
«Υποδεχόμαστε τον Μακαριώτατο με αδελφική στοργή και πολλή αγάπη» 
Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσφώνησε με εγκαρδιότητα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο καλωσορίζοντάς τον στην Κωνσταντινούπολη και ειδικότερα στο Ιερό Αγίασμα των Βλαχερνών. Δεν παρέλειψε να επισημάνει πως «δεν είναι σπάνιο πράγμα να έρχεται στην Πόλη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καθώς έχει το ενδιαφέρον και τη μέριμνα να καλλιεργεί πάντοτε αρμονικές σχέσεις με τη Μεγάλη Εκκλησία και να συμπορεύεται μαζί της στα μείζονα θέματα της Ορθοδοξίας». 
«Τον υποδεχόμαστε με αδελφική στοργή και πολλή αγάπη» είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος εξήρε τις κοινωνικές ευαισθησίες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου «και ιδιαίτερα το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί για την ανακούφιση των ενδεών ανθρώπων στους δύσκολους καιρούς που διάγει η ελληνική κοινωνία»
Αμέσως μετά έδωσε τον λόγο στον Αρχιεπίσκοπο προκειμένου να απευθυνθεί και να ευλογήσει το πολυάριθμο πλήθος των προσκυνητών από την Πόλη, την Ελλάδα και άλλες χώρες του Εξωτερικού που κατέκλυσαν το ιστορικό αυτό Αγίασμα της Παναγίας. 
Αθηνών Ιερώνυμος: «Επιδιώκουμε να είμαστε κοντά σας» 
Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το συνεχές ενδιαφέρον και την αγάπη του προς την Εκκλησία της Ελλάδος. 
«Πάντοτε με την αγάπη σας και το ενδιαφέρον σας, μας συγκινείτε. Μας συγκλονίζει περισσότερο η αγάπη σας και επειδή βλέπουμε μεν τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεσθε, με τον οποίο διαποιμαίνετε, τον τρόπο με τον οποίο ενδιαφέρεσθε για όλα τα προβλήματά μας, τα προβλήματα της Ορθοδοξίας. Θέλουμε άλλη μια φορά να σας πούμε ότι αισθανόμαστε αυτή την αγάπη να συνεχίζεται να δυναμώνει και η εμπιστοσύνη ακόμη περισσότερο», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και συνέχισε: «Επιδιώκουμε να είμαστε όσο μπορούμε και επιτρέπουν οι δικές μας εργασίες, να είμαστε κοντά σας εδώ διότι παίρνουμε δύναμη αλλά και να έρχεσθε όσο μπορείτε περισσότερες φορές στην Ελλάδα γιατί θέλουμε να σας διαβεβαιώσω και μας ενισχύετε αλλά και τον κόσμο μας ενθαρρύνετε». 
Ο Αρχιεπίσκοπος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δυσκολίες που περνάει η Ελλάδα σήμερα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου