Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Εγκληματικά λάθη ορθόδοξων ηγετών


Εμείς, ταπεινός και άσημος Ιεράρχης, τολμάμε να υψώσουμε και πάλι τη φωνή μας! Αγαπάμε πρώτα την Αλήθεια και έπειτα τα Πρόσωπα! Στιχούμε στούς λόγους του αρχαίου σοφού "Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ' όμως η αλήθεια"!
 Πειθαρχούμε στη φωνή του Θεού "έως θανάτου αγώνισαι υπέρ της αληθείας και Κύριος ο Θεός πολεμήσει υπέρ σου" (Σοφία Σειράχ)

Στον αγώνα μας κατά της ιεροσυλίας αυτής δανειζόμαστε σαν σύμμαχο, δυστυχώς, ένα εκπρόσωπο του Προτεσταντισμού, ο οποίος ειδικά σ΄ αυτή την περίπτωση συμπεριεφέρθη σαν Ορθόδοξος! Ωνόμασε το Κοράνιο "Βιβλίο του Διαβόλου"! Να τι εγράφαμε στις 12.09.2010:
 
"Να όμως ότι η Πρόνοια του Θεού επέφερε την διόρθωση του πατριαρχικού ολισθήματος στον ίδιο τόπο, τις ΗΠΑ, διά στόματος ενός Προτεστάντη θρησκευτικού λειτουργού, του πάστορος κ. Τέρι Τζόουνς, απο τη Φλόριντα των ΗΠΑ, ο οποίος κατά τόν πιο εκκωφαντικό τρόπο χαρακτήρισε το Κοράνιο ως "Βιβλίο του Διαβόλου", απειλώντας μάλιστα ότι τό Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου ε.έ. θα παρέδιδε στην πυρά 200 περίπου αντίτυπα του βιβλίου αυτού! Και μόνον η εξαγγελία της ενεργείας αυτής έφερε γενική αναστάτωση στην Παγκόσμια Κοινότητα! Τελικά ο πάστορας, πιεζόμενος φορτικώς, δεν πραγματοποίησε την απειλή του, κατώρθωσε όμως το ακατόρθωτο! Στον πατριαρχικό χαρακτηρισμό "το Άγιο Κοράνιο" αντέταξε το δικό του χαρακτηρισμό, ότι το Κοράνιο όχι απλώς δεν είναι άγιο, αλλά πολύ περισσότερο είναι "το βιβλίο του Διαβόλου"
 
Καθώς προείπαμε ήδη, στον αγώνα μας κατά της ιεροσυλίας αυτής δανειζόμαστε, λοιπόν, σαν σύμμαχο τον εκπρόσωπο του Προτεσταντισμού! Απευθυνόμενοι τώρα πια στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος -και προσωπικά στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο-, με την από 17ης Απριλίου  ε.έ. Αναφοράν μας εκαλέσαμε την Ηγεσία της Εκκλησίας μας και το Διοικητικό της Όργανο, την ΔΙΣ, να ξεκαθαρίσουν το ζήτημα: 
Μπορούμε εμείς οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες να προσφέρουμε το Κοράνιο ως δώρο στον οποιονδήποτε -είτε επώνυμο, είτε ανώνυμο- εκπρόσωπο του Ισλάμ; Είναι άραγε ηθικώς επιτρεπτή αυτή η ενέργεια; Έχουμε το δικαίωμα να εξισώνουμε τα μεγέθη αυτά, δηλ. την  "Αγία  Γραφή" των Ορθοδόξων και  το "Κοράνιο" των Μουσουλμάνων; Μπορούμε επίσης να χαρακτηρίζουμε "άγιο" το Κοράνιο;

Επειδή συνήθως η Ιερά Σύνοδος ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ στις αναφορές μας αυτού του τύπου, αποφασίσαμε να θέσουμε δημοσίως τα παραπάνω ερωτήματά μας στη Διοίκηση της Εκκλησίας, ώστε  το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα να γνωρίζει τι συμβαίνει σήμερα όχι μόνο στην Πολιτική, αλλά και στην Εκκλησιαστική ζωή του τόπου μας.

Αναμείνατε, λοιπόν, στο ακουστικό σας!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 23 Απριλίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου