Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

Το Κοινωνικό Ιατρείο Λαμίας ολοκλήρωσε την αποστολή του

  
Το Κοινωνικό Ιατρείο Λαμίας που συστήθηκε τον Ιούνιο του 2012 από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, τον Δήμο Λαμίας και τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας, προσέφερε μέχρι σήμερα ότι μπορούσε καλύτερο, όσον αφορά υπηρεσίες υγείας, σε περισσότερους από 3.000 ανασφάλιστους και άνεργους συμπολίτες μας που έχασαν την ασφαλιστική τους κάλυψη λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την κοινωνία μας.

Όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί περισσότεροι από 80 γιατροί της πόλης μας συμμετείχαν εθελοντικά και αθόρυβα στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου με την συμπαράσταση και την ουσιαστική συμμετοχή της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας και του Δήμου Λαμίας. 

Μετά την υπογραφή των πρόσφατων υπουργικών αποφάσεων (αρ. 2/43504/ΔΠΓΚ/ΦΕΚ1465 τ.Β’/5-6-2014, αρ. Γ.Π./ΟΙΚ. 56432/ΦΕΚ1753 τ.Β’/27-6-2014) οι ανασφάλιστοι και οι άνεργοι συμπολίτες μας αποκτούν πλέον το δικαίωμα νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης από την Ελληνική Πολιτεία όπως αρμόζει σε μία κοινωνία που σέβεται όλους τους πολίτες της. 


Ως εκ τούτου, το Κοινωνικό Ιατρείο Λαμίας ολοκληρώνει την 1 Αυγούστου 2014 το κοινωνικό του έργο προς τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από την οικονομική κρίση, δίδοντας το μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς της τοπικής κοινωνίας προς τους αδύναμους κρίκους της.

Οι ανασφάλιστοι και άνεργοι συμπολίτες μας μπορούν πλέον να επισκέπτονται τους γιατρούς του ΠΕ.ΔΥ.-οδός Θερμοπυλών (πρώην ΕΟΠΥΥ) καθώς και τους γιατρούς ΕΣΥ (εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείου Λαμίας, Κέντρα Υγείας, αγροτικά ιατρεία) για ιατρικές υπηρεσίες, συνταγογράφηση, εργαστηριακές εξετάσεις, νοσοκομειακή περίθαλψη, εμβολιασμοί, κλπ. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 80 γιατρούς που συμμετείχαν καθημερινά, στους συντονιστές και την γραμματέα του κοινωνικού ιατρείου, σε όσους βοήθησαν από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας και τον Δήμο Λαμίας και πάνω απ’ όλα στους ανώνυμους πολίτες που αγκάλιασαν το κοινωνικό ιατρείο προσφέροντας φάρμακα και αγάπη σ’ αυτή την προσπάθεια όλων μας.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου