Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Νέες δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν τη Μονή Βατοπαιδίου


Δύο ακόμα αποφάσεις, αυτήν τη φορά από το Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης, δικαίωσαν τη Μονή Βατοπαιδίου, απορρίπτοντας αστικές αξιώσεις του Δημοσίου για τις πολυσυζητημένες ανταλλαγές ακινήτων του Δημοσίου με παραλίμνιες εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας. 

Οι αποφάσεις αυτές, που έρχονται να προστεθούν σε προγενέστερες δικαστηρίων της Αθήνας, δικαιώνουν τη μονή, ισχυροποιώντας τη νομική της θέση όχι μόνο στο θέμα των ανταλλαγών των ακινήτων, αλλά και στα ουσιαστικά θέματα της κυριότητάς της για τη λίμνη Βιστωνίδα. 

Τόσο οι ανταλλαγές ακινήτων του Δημοσίου με εκτάσεις στη λίμνη που έγιναν το 2008 σε μια προσπάθεια να λυθεί το θέμα που χρόνια είχε ανακύψει στην περιοχή όσο και το ζήτημα της ιδιοκτησίας της Μονής Βατοπαιδίου στη λίμνη Βιστωνίδα και σε παραλίμνιες εκτάσεις αποτελούν αντικείμενο δικαστικών προστριβών με το Δημόσιο. 

Οι πρόσφατες αποφάσεις του Πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης -δύο τον αριθμό- απέρριψαν τις αγωγές του Δημοσίου που ζητούσαν την ακύρωση των ανταλλαγών ακινήτων που είχαν προσφερθεί από πλευράς του στη μονή με αντάλλαγμα εκτάσεις της Βιστωνίδας. 

Το βασικό επιχείρημα του Δημοσίου, που δεν έγινε δεκτό, ήταν ότι οι εκτάσεις που προσφέρθηκαν από τη μονή προς ανταλλαγή από την περιοχή της Βιστωνίδας δεν της ανήκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου