Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Η ιερά Εικόνα της Παναγίας της Βάβρενης στη Γλύφα


Με κατάνυξη τελέσθηκε η πρώτη ιερά παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στο Ιερό εξωκκλήσιο Κοιμήσεως της Θεότοκου Γλύφας, στη περιοχή Βάβρενη. 
Οι ευλαβείς προσκυνητές μαζί με τον εφημέριο της ενορίας Αιδεσ. Πρεσβ. π. Δημητρίο Καρτέρη, στις 5:30 μ.μ.  ξεκίνησαν από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων και πεζοί μετέβησαν στο τόπο όπου άλλοτε στεκόταν το μοναστήρι της Παναγιάς, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την Γλύφα . Εκεί τελέσθηκε με ιδιαίτερη ευλάβεια η Ιερά Παράκληση κατά την οποία έψαλε γυναικείος χορός. 
Μετά το τέλος της ακολουθίας οι προσκυνητές με την ιερά εικόνα της Θεομήτωρος στα χέρια, έφθασαν ως την παραθαλάσσια  κωμόπολη της Γλύφας.
Η ιερά εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου λιτανεύθηκε στους δρόμους της Γλύφας, ενώ οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα καλωσορίζοντας την Υπέρμαχο Στρατηγό. 
Στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων είχε συγκεντρωθεί πλήθος πιστών, ντόπιων αλλά και παραθεριστών, οι οποίοι ανέμεναν την έλευση της εικόνος. 
Φθάνοντας στο Ναό η εικόνα τοποθετήθηκε στο κέντρο του, όπου και θα παραμείνει έως την παραμονή του Δεκαπενταυγούστου, και τελέσθηκε δέηση.   Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου