Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου απαντά στα μυθεύματα περί κατάργησης του αβάτου του Αγ. Ορους

''Δεν ετέθη τέτοιο θέμα στο παγκόσμιο συμβούλιο εκκλησιών''




Ο Σύμβουλος της επιτροπής εκπροσώπησης της Εκκλησίας της Ελλάδος στη 10η γενική συνέλευση του παγκοσμίου συμβουλίου εκκλησιών και γραμματέας της επιτροπής διορθοδόξων και διαχριστιανικών σχέσεων, Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης μίλησε στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ για τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί κατάργησης του αβάτου του Αγίου Όρους που υποτίθεται αποφάσισε στη παραπάνω συνέλευση το παγκόσμιο συμβούλιο εκκλησιών.

Και διευκρινίζει:

''Το παγκόσμιο συμβούλιο εκκλησιών δεν έχει αρμοδιότητα για ένα τέτοιο θέμα και εάν είχε τεθεί θέμα κατάργησης του αβάτου στο Άγιο Όρος θα είχαμε αντιδράσει και το θέμα θα το είχαμε φέρει άμεσα στην επιτροπή διορθοδόξων και διαχριστιανικών σχέσεων" τονίσει π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης.
     
"Γιατί ανακινούν ένα ανύπαρκτο θέμα που υποτίθεται συζητήθηκε στην 10η γενική συνέλευση του παγκοσμίου συμβουλίου εκκλησιών που έγινε πέρυσι στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας μεταξύ 30 Οκτωβρίου και 8 Νοεμβρίου με θέμα «Θεέ της ζωής οδήγησε μας στη δικαιοσύνη και στην ειρήνη».
     
Απορίας άξιον είναι από που προέρχεται αυτή η παραπληροφόρηση και σε τι στοχεύει τη στιγμή που η Ιερά Σύνοδος έχει κλείσει και δεν μπορεί να απαντήσει επίσημα σε αυτό το θέμα''.

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ



1 σχόλιο:

  1. Απορίας άξιον είναι το πως ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ διέδωσε μια τόσο σοβαρή και ψευδή πληροφορία με τέτοια ελαφρότητα... Αξιοπιστία μηδέν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου