Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ιερώνυμος: «Ο λαός μας δεν είναι λαός κλεφτών και απατεώνων»

«Ο λαός μας δεν είναι ούτε ένας λαός κλεφτών, ούτε ένας λαός απατεώνων όπως τον παρουσιάζουν δημοσιεύματα ξένων Μέσων Ενημέρωσης». 
  
Με τα λόγια αυτά ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος εξέφρασε την πικρία του, όπως είπε χαρακτηριστικά, στους εκπροσώπους του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών και του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα.       

Συγκεκριμένα, ο αρχιεπίσκοπος καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους επισήμανε, μεταξύ άλλων: 


«Έχουμε την ιδιότητα του πνευματικού πατέρα και η προσέγγισή μας βασίζεται στην ειλικρίνεια και όχι στη διπλωματία. Θα ήθελα, λοιπόν, να μεταφέρω ένα παράπονο στα μέλη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, μια πικρία που θα επιθυμούσα να διαβιβαστεί στις κατά τόπους Εκκλησίες. Ποιμαίνω αυτόν τον λαό 44 χρόνια. Και δεν είναι ούτε ένας λαός κλεφτών, ούτε ένας λαός απατεώνων όπως τον παρουσιάζουν δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ». 

Και ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας πρόσθεσε: «Μία τέτοια παρουσίαση δεν βοηθάει αλλά επιδεινώνει την κατάσταση. Οι Έλληνες συνεχίζουν να είναι εργατικοί, αξιοπρεπείς, με έναν πολιτισμό που θα τον ζήλευε κάθε κράτος και κάθε χώρα. Η Ελλάδα, σήμερα, βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση. Έχουμε περάσει κι άλλες κρίσεις τις οποίες ξεπεράσαμε με υπερηφάνεια και είμαστε αισιόδοξοι ότι και αυτή θα την ξεπεράσουμε, αλλά μας μένει το παράπονο για τη στάση ευρωπαϊκών λαών απέναντί μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου