Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

... ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 5.000.000 ΕΥΡΩ !!!


Δύο μητροπολίτες του λεκανοπεδίου Αττικής βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ από τις μητροπόλεις τους.
 
Ηδη κλιμάκιο του Σώματος πραγματοποιεί εξονυχιστικό έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, καθώς από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι υπάρχουν καταθέσεις που υπερβαίνουν τα 5.000.000 ευρώ, οι οποίες ως τώρα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας΄΄Δημοκρατία΄΄ που το  υπογράφει ο δημοσιογράφος   Βασίλης Αγγελόπουλος.

Προτού η υπόθεση πάρει τον δρόμο του εισαγγελέα, οι δύο μητροπολίτες αναμένεται να κληθούν τις ερχόμενες ημέρες για να δώσουν εξηγήσεις. 
Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται στην επιφάνεια σε συνέχεια πρόσφατου εντοπισμού ενός ιερέα, ο οποίος βρέθηκε να έχει στον τραπεζικό του λογαριασμό ποσό κοντά στα 3.000.000 ευρώ από καταθέσεις της τελευταίας τριετίας.
Η εντύπωση που προκάλεσε στους ελεγκτές του Σώματος η εύρεση αυτού του τεράστιου ποσού έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν επιδόθηκε στον ίδιο ιερέα το συνολικό ποσό του προστίμου που είχε εκδοθεί για την περίπτωσή του, το οποίο έφτανε το 1.100.000 ευρώ. Λίγες ημέρες αργότερα, έκπληκτοι οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Μενιδίου είδαν τον ιερέα να εμφανίζεται μπροστά τους και να τους δίνει σε μετρητά το σύνολο του προστίμου.

Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό θέλησε να ξεμπερδεύει από τις έρευνες, αποδεχόμενος όμως ταυτόχρονα ότι έχει παρανομήσει και ότι έχει αποκρύψει εισόδημα. Το γεγονός ότι βρέθηκε πολίτης, και μάλιστα ιερέας, με τόσο μεγάλη οικονομική επιφάνεια προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερες υποψίες.

Η συγκεκριμένη κίνηση, σε συνδυασμό με καταγγελίες που είχε στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ, οδήγησε τους ελεγκτές να αναζητήσουν το κατά πόσο ο εν λόγω ιερέας λειτουργούσε με στόχο να καλύψει τα ίχνη για να μη βγουν στην επιφάνεια τα μεγάλα «ψάρια».

Αν δηλαδή ήταν ο αποδέκτης ενός τεράστιου χρηματικού ποσού, που όμως ανήκε σε κάποιον άλλο. Ενα επιπλέον στοιχείο που αξιολογήθηκε ανάλογα είναι ότι η ενορία του ιερέα των 3.000.000 ευρώ βρίσκεται στη μητρόπολη ενός εκ των δύο μητροπολιτών που ελέγχονται και για τους οποίους υπήρχαν πληροφορίες για «περίεργη» οικονομική διαχείριση. Ετσι, οι αρμόδιες Αρχές είχαν πλέον κάθε λόγο να ζητήσουν στοιχεία για τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο μητροπολιτών, αλλά και συγγενικών τους προσώπων, μια και φαινόταν ότι είχε στηθεί ολόκληρο κύκλωμα μετακίνησης κεφαλαίων από τη μία τσέπη στην άλλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο μητροπόλεις φημίζονται για την τεράστια περιουσία τους, που μεταφράζεται σε ακίνητα στην Αττική και σε χιλιάδες στρέμματα γης σε διάφορες περιοχές της χώρας. Επίσης, έχουν στην κατοχή τους ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια και μετοχές αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η «τρύπα» στα οικονομικά των μητροπόλεων εστιάζεται κυρίως στα έσοδα από ενοίκια και πωλήσεις ακινήτων, καθώς φαίνεται ότι τουλάχιστον την τελευταία διετία πραγματοποιήθηκαν σε ένα πολύ μεγάλο εύρος.

Για τον λόγο αυτό ο έλεγχος πρόκειται να επεκταθεί και σε όλες τις μεσιτικές εταιρίες που έχουν αναλάβει είτε την ενοικίαση είτε την πώληση μέρους της περιουσίας των δύο αυτών μητροπόλεων.

Φαίνεται ότι κάποιοι θεώρησαν σωστό να μεταφέρουν ένα μέρος της περιουσίας των μητροπόλεων αυτών σε προσωπικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ή, καλύτερα, επέλεξαν τη λύση των «δικών τους ανθρώπων», οι οποίοι είχαν αναλάβει όλη τη «βρόμικη δουλειά». Σε μια περίοδο όπου το ποίμνιο, οι απλοί πολίτες, υποφέρουν από μαζική ανεργία και φτώχεια, όπου τα συσσίτια στις εκκλησίες ολοένα και αυξάνονται, είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι προτίμησαν να ασχοληθούν με τη βελτίωση της προσωπικής τους οικονομικής κατάστασης.

agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου