Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Σύναξη Αρχιερατικών Επιτρόπων της Ιεράς Μητροπόλεώς Φθιώτιδος


Σεμινάριο για την αξιολόγηση των ιερέων.



Με βάση τον βαθμό της αξιολόγησής τους θα μισθοδοτούνται, πλέον, από το Δημόσιο οι Ιερείς, σύμφωνα με κανονισμό της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και με σχετική απόφαση της κυβέρνησης. Την ευθύνη της διαχείρισης του όλου θέματος θα έχουν οι αρχιερατικοί επίτροποι της κάθε περιφέρειας. 



Υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Νικολάου  πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη 28 Νοεμβρίου στο Πνευματικό & Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Σύναξη των 14 Αρχιερατικών Επιτρόπων της Μητροπόλεώς Φθιώτιδας.
Βασικός σκοπός της Συνάξεως ήταν η ενημέρωση των Αρχιερατικών Επιτρόπων περί του εντύπου της Εκθέσεως Αξιολογήσεως των Εφημερίων και Διακόνων και του τρόπου συμπληρώσεως του σύμφωνα με σχετική Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο Σεβασμιώτατος έδωσε σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις ως προς την αντικειμενικότητα των αξιολογητών και εξήγησε κατ’ άρθρο το νέο δελτίο της αξιολογήσεως. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, η οποία διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες, υπεβλήθησαν πολλές ερωτήσεις από όλους τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλους το νέο τόμο με τις Εγκυκλίους και τα Δελτία Τύπου της 3ης πενταετίας με τίτλο «ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΟΥΘΕΤΟΥΝΤΕΣ» και τα Πρακτικά του Συνεδρίου της Αταλάντης, τα οποία μόλις εξεδόθησαν και κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.



3 σχόλια:

  1. ΔΗΛΑΔΗ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ''ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ'' Ο ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ,ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ "ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΕΣ" ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΙΑΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ. ΟΙ ΔΕ ΔΕΣΠΟΤΕΔΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΕΣΠΟΤΙΚΟΙ ΑΦΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΘΑ "ΚΑΙΝΕ" ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΚΑΘΕ ΙΕΡΩΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ (Η ΤΟ ΒΙΤΣΙΟ) ΚΑΘΕ ΔΕΣΠΟΤΗ.
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ. ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΗΣ ΕΜΜΙΣΘΩΝ ΕΓΓΑΜΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΜΕΝΟΥΣ ΑΓΓΑΜΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ (ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΊΤΕΣ) ΤΟΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ "ΔΥΤΙΚΟΠΟΊΗΣΗΣ" ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΕΡΕΑΣ ΟΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕ ΜΕ ΘΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΑΝΕΓΕΙΡΕ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΕ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ,ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ,ΞΕΝΩΝΕΣ.Ο ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΑΙ ΕΥΤΡΑΦΗ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΟΤΙ ΓΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΛΛΟΣ ΝΕΩΤΕΡΟΣ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΑΙΡΕΤΕ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου