Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Η Ι. ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΒΕΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


     Με την δέουσα Εκκλησιαστική Τάξη και ευπρέπεια την 16ην & 17ην Ιουλίου ε.έ. πανηγύρισε ο Ι. Ναός Αγίας Μαρίνης Βέλου. 

Στον πανηγυρικό Εσπερινό επί τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Πρόεδρος Ορεινής κ. Ησαΐας της Εκκλησίας της Κύπρου, ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα.  

Στην Ι. Λιτανεία, που αμέσως επακολούθησε, προέστη ο Πανοσ. Αρχιμ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως μας, αφού ο Μητροπολίτης Ταμασού ανεχώρησε για να παρευρεθεί εγκαίρως στην εκδήλωση, που παρουσίασε η φιλαρμονική ορχήστρα της Ι. Μητροπόλεώς Του στο Λουτράκι Κορινθίας.


     Στον όρθρο και την Θεία Λειτουργία της 17ης Ιουλίου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από Κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφερείας Βέλου και άλλους εκ της Ι. Μητροπόλεώς μας. 

Στο Πολυπληθές Εκκλησίασμα απηύθηνε λόγους πνευματικής οικοδομής ο Μητροπολίτης μας, ο οποίος και συνεκίνησε τους παρισταμένους πιστούς, που αυθόρμητα και θερμά εξεδήλωσαν αυτή τους την συγκίνηση, ευχόμενος πλούσιες τις ευλογίες του Αγίου Θεού σ᾿ αυτούς και τις οικογένειές τους με τις πρεσβείες της Αγίας Μαρίνης. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου