Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στον Δομοκό


Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄ και ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος οδεύοντες προς Καρδίτσα για την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου, έκαναν μία μικρή στάση στο Δομοκό.
Τον Μακαριώτατο με τη συνοδεία του υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος με τον Δήμαρχο Δομοκού κ. Στυλιανό Σύρο και τον Εφημέριο της Ενορίας π. Νικόλαο Κουλουμπρούκα στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Μετά την προσκύνηση στον Ιερό Ναό προσφέρθηκε μικρή δεξίωση στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο που ετοίμασαν οι κυρίες της Ενορίας.
Στην συνοδεία του Μακαριωτάτου ήταν επίσης ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης, ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Συμεωνίδης, οι Διάκονοι και η προσωπική του φρουρά.
Εις ανάμνησιν της επισκέψεως του Μακαριωτάτου ο Δήμαρχος Δομοκού του προσέφερε τιμητική πλακέτα και σε όλους αναμνηστικά δώρα ενώ ο π. Νικόλαος εκ μέρους της Ενορίας προσέφερε καλαθάκια με τοπικά προϊόντα.
Ακολούθως ο Μακαριώτατος με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και τον Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαο με τις συνοδείες τους ανεχώρησαν για την Καρδίτσα, όπου παρουσία πολλών Μητροπολιτών, του Ιερού Κλήρου, των τοπικών αρχών και του λαού της Καρδίτσης, πραγματοποιήθηκε η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου