Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Εόρτασε η παλαιά καθέδρα της Επισκοπής Θαυμακού


Με λαμπρότητα εορτάσθηκε το Σάββατο 26 Ιουλίου η μνήμη της Αγίας Παρασκευής στην καθέδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Θαυμακού, στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Δομοκού.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, παρέστησαν δε ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Στυλιανός Σύρος με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο νεοκλεγείς Δήμαρχος κ. Δημήτριος Τζιαχρήστας, ο τ. Δήμαρχος κ. Δημήτριος Τσόγκας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών «Φιλαρέτη» κα. Μαίρη Γκούβα, άλλοι τοπικοί φορείς και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή του Δομοκού.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφερθείς στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα ετόνισε τα χαρίσματα της αληθούς πίστεως. Η μόνη δύναμη που έχει προοπτική είναι η πίστη στο Θεό. Όταν λείπει το δώρο της πίστεως ο άνθρωπος ζει σε ένα φουρτουνιασμένο πέλαγος. Μόνο κοντά στον Θεό γίνεται κυβερνήτης του εαυτού του και αποκτά την εσωτερική ειρήνη. Μέσα σ΄ αυτό τον κόσμο καλείται ο πιστός να κρατήσει άσβεστη τη φλόγα της ομο­λογίας. Να ομολογήσει με τη ζωή του την πίστη στο Ευαγγέλιο του Χριστού. Τέλος προέτρεψε όλους να έχουν το παράδειγμα αφοσιώσεως της Αγίας Παρασκευής προς τον Χριστό, η οποία ευχήθηκε να είναι ακοίμητος βοηθός και προστάτης της πατρίδος μας και να πρεσβεύει ώστε ο Θεός να μας χαρίζει δύναμη και φρόνηση. 

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Εφημέριος της Ενορίας π. Νικόλαος Κουλουμπρούκας εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των Ενοριτών ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και την τέλεση της θείας Λειτουργίας, ενώ κατά την διανομή του αντιδώρου οι πιστοί εξέφρασαν τα συναισθήματα της αγάπης και του σεβασμού προς τον Ποιμενάρχη τους.

Ακολούθως το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δεξιώθηκε τον Σεβασμιώτατο, τους Ιερείς, τους επισήμους και όλο τον λαό στην μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος είχε μια ευχάριστη επικοινωνία με τους πιστούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου