Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Εσπερινός Αγίας Παρασκευής στη Λαμία


Στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας χοροστάτησε και ομίλησε την Παρασκευή 25 Ιουλίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, με τη συμμετοχή πολλών ιερέων της Λαμίας και την παρουσία πλήθους πιστών.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εις τα χαρίσματα της Αγίας και ιδιαιτέρως στην γνησία αγάπη προς τον Θεό και την υπομονή τονίζοντας ότι ως χριστιανοί πρέπει πρότυπα να έχουμε τους αγίους και όχι τους ανθρώπους του χρήματος και των κοσμικών επιτυχιών. Σήμερα που διαλύονται τα πάντα με τη μεθοδευμένη αποχριστιανοποίηση πρέπει πάνω απ’ όλα να βάλουμε τον Χριστό και την ηθική ζωή. Ευχήθηκε δε η αγία Παρασκευή να δίδει την όραση της ψυχής και να ανοίγει το δρόμο που οδηγεί στον Χριστό και την σωτηρία.
Τέλος συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρ. π. Παναγιώτη Καπανδρίτη, τον συνεφημέριό του Πρωτοπρ. π. Γρηγόριο Ψυχογιό, τους Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες, την νεωκόρο και όλους όσοι εβοήθησαν στην κατά πάντα άψογη πραγματοποίηση της πανηγύρεως. 
Περί το τέλος του εσπερινού τελέσθηκε αρτοκλασία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Παρασκευής στους δρόμους της Ενορίας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων.
Στον πανηγυρικό Εσπερινό παρέστησαν η Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή, ο Βουλευτής και εκλεγμένος Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, άλλοι τοπικοί φορείς και πλήθος πιστών. 























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου