Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Πανηγύρισε η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων τον Άγιο Παντελεήμονα


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της λουτροπόλεως των Καμένων Βούρλων.

  
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος με τη συμμετοχή ιερέων της περιοχής, ενώ παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, η Βουλευτής Φθιώτιδος κα Ελένη Μακρή, ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης κ. Θύμιος Καραΐσκος,  ο Δήμαρχος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ευάγγελος Τετριμίδας με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Ιωάννης Συκιώτης και πλήθος πιστών από την περιοχή και παραθεριστών.


Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή και στην δια της αγάπης ομολογία της πίστεως του Αγίου Παντελεήμονος. Μέσα σ΄ αυτό τον κόσμο καλείται ο πιστός να κρατήσει άσβεστη τη φλόγα της ομο­λογίας. Να μη φοβηθεί τη δύναμη των αθέων. Να μη ντραπεί και να μη δειλιάσει. Να ομολογήσει με τη ζωή του την πίστη στο Ευαγγέλιο του Χριστού. 


Οι εχθροί της Εκ­κλη­σίας μπορεί να έχουν κοσμική δύναμη και ανθρώπινη υπε­ρο­χή. Εκείνος έχει όπλα πνευματικά. Με αυτά τα όπλα της πίστεως επολέμησαν κατά των σκοτεινών δυνάμεων οι άγιοι μάρτυρες και ομολογητές, όπως και ο σήμερα τιμώμενος Άγιος Παντελεήμων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου