Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Σε κοινό αγώνα η Εκκλησία με το Δήμο Καρδίτσας


Το Δήμο Καρδίτσας επισκέφθηκε την Τετάρτη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Άνθιμος, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Κων. Παπαλό.


Τον Σεβασμιώτατο συνόδευε ο π. Αμφιλόχιος, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Φιλ. Κωτούλας, Χαρ. Παπαδημητρίου, και Ουρ. Σούφλα, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι κ.κ. Αθ. Μακρινός και Λ. Τσιούκης, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΚ κ. Σωτ. Γούλας, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας κ. Δημ. Κανούτα, ο Δ/ντης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Κ. Κορκόντζελος, καθώς και ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σπηλιώτισσας π. Νεκτάριος.

Η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, με τον Σεβασμιώτατο να εκφράζει αρχικά τις ευχαριστίες του προς το Δήμο Καρδίτσας για την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε, κατά την τελετή της ενθρόνισής του και προσωπικά προς τον κ. Δήμαρχο για τα θερμά λόγια, με τα οποία τον καλωσόρισε.

Εξήρε επίσης το επίπεδο της συνεργασίας, το οποίο, όπως ενημερώθηκε, έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου Καρδίτσας και της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, με κοινές πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει τα τελευταία χρόνια για την ανακούφιση συνανρώπων μας που έχουν περισσότερο ανάγκη.

Επιδίωξή του, όπως ανάφερε είναι η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και να διευρυνθεί, καθώς οι ανάγκες καθημερινά αυξάνονται και ο ρόλος της Εκκλησίας, όσο και του Δήμου ιδιαίτερα σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία είναι εξαιρετικά σημαντικός.

Ο κ. Παπαλός ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο για τα καλά του λόγια και τον διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του Δημοτικοί Σύμβουλοι θα στηρίξουν κάθε πρωτοβουλία που θα κινείται προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης αυτής της συναργασίας και στήριξης του κοινωνικού και φιλανθωπικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου