Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ


Την μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος, με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εόρτασε ο φερώνυμος Ιερός Ναός του Γηροκομείου Χαλκίδος το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιουλίου.
  
Το απόγευμα του Σαββάτου 26 Ιουλίου 2014παραμονή της εορτής, τελέσθηκε μέγας Πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και στη συνέχεια Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Παντελεήμονος, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιου Καπνίση, Ιεροκήρυκος και Διδασκάλου του Ευαγγελίου. Πλήθος κόσμου συνόδεψε την ιερά εικόνα στους δρόμους της περιοχής, από όπου πέρασε η λιτανεία.

Το πρωί της Κυριακής 27 Ιουλίου 2014, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, τελέσθηκε Όρθρος και πανηγυρική Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Συμεών Ηλιοδρομιτη, προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος.

Στους πολυπληθείς προσκυνητές, οι οποίοι συνέρευσαν και τις δύο ημέρες στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος του Γηροκομείου Χαλκίδας προσεφέρθη παραδοσιακό κέρασμα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτησεων ιστολογίου